Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi(DENENMİŞ)

Yeteneklieller

Administrator
Yönetici
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi(DENENMİŞ) Malzemeler:
250 gram taze yaprak
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
1 kaşık domates biber karışık salça
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
Yoğurt
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır? Pirinci sıcak suda ıslatın ve 30 dakika kadar bekledikten sonra süzün.Soğanı ve maydanozu yemeklik doğrayın.
Ardından pirinç, soğan, salça, tuz ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın ve harmanlayın.Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.
Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip rulo şeklinde sarın.Tencereye dizip, üzerine bir tabak kapatın.
2 su bardağı ılık su ilave edip, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.Afiyet olsun!
 
Üst