Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi(DENENMİŞ)

Yeteneklieller

Administrator
Yönetici
Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi(DENENMİŞ) Malzemeler:
500 gram pirinç
12-15 adet orta boy kuru soğan
2-3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2-3 çorba kaşığı kuş üzümü
1,5 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı yenibahar
2 çorba kaşığı kuru nane
1 demet dereotu
150 gram zeytinyağı
1 su bardağı domates suyu
1 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Pişirmek için:
1 çay bardağı elma sirkesi
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? Soğanların dış kabukları soyun, üstünden ve altından dağılmayacak şekilde birer kapak kesin ve bol suda, içleri çıkana kadar haşlayın.Çıkmayan içleri bir çay kaşığı yardımı ile yavaşca çıkarın.En dış kabukları geniş bir tencereye tek sıra dizin.Kalan soğan katlarını sudan çıkarıp süzdükten sonra, mutfak robotunda ya da elde küçük parçalar halinde doğrayın.Soğanları zeytinyağı, şeker ve dolmalık fıstıkla birlikte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.Kuş üzümlerini sıcak suya koyarak şişene kadar bekleyin.2 su bardağı pirinci yıkadıktan sonra, kavrulmakta olan soğanlara ekleyin ve 10 dakika daha birlikte kavurun.Şişirilmiş üzümler, tarçın, yenibahar, nane, tuz karabiber, bir bardak domates suyu ve 1 bardak su ilave ettikten sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.İçine 1 demet dereotunu ince ince doğradıktan sonra, karıştırın ve demlenmeye bırakın.Soğuttuktan sonra yemek kaşığı ile alın ve soğanların içine doldurun.
Üstlerine domatesten kapak yapın ve 1 su bardağı su, sirke ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilavesi ile kısık ateşte 40-45 dakika pişirin.Soğuduktan sonra tencere ile birlikte buzdolabında 10-12 saat kadar bekletin.Servis tabağına alarak ikram edin. Üzerini taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun!
 
Üst