Ton Balıklı Sashimi Tarifi Yapımı

Yeteneklieller

Administrator
Yönetici
Ton Balıklı Sashimi Tarifi Yapımı
Malzemeler
200 gr ton balığı
100 gr sushi pirinci
1 yaprak nori
10 gr wasabi tozu
50 gr zencefil turşusu
1 adet turp
30 ml pirinç şarabı
2-3 adet anason tanesi
1 adet çubuk tarçın
5 ml susam yağı
1 adet chili biber
50 ml ponzu sosu
10 ml soya sosu
10 ml balık sosu
200 ml pirinç sirkesi
2 adet misket limon
2 adet salatalık
1 adet havuç
2 gr kişniş
1 çay kaşığı tane karabiber
Yeterince tuz
Ton Balıklı Sashimi Tarifi Nasıl Yapılır?
Sushi pirincini suda yaklaşık 12 dakika haşlayın. Soğutmak için pirinç şarabı ve pirinç sirkesi ile karıştırın.Bir karıştırma kabının içine kişniş, karabiber taneleri, anason taneleri, soya sosu, balık sosu, pirinç sirkesi ve tuz ekleyip karıştırın. Ardından tonbalığını bu sosa yatırıp buzdolabında bekletin.Bir sos tenceresine 5 ml su, pirinç sirkesi, balık sosu, tarçın, anason ve 2 yemek kaşığı tuz ekleyip karıştırın.Ayrı bir yerde sebzeleri ince uzun doğrayın ve hazırladığınız sosta haşlayın.Servis tabağında nori'nin üzerine sebzeleri yerleştirin, yanında dilimlediğiniz balık, sushi pirinci, baharat ve soslarla servis yapın.Afiyet olsun!
 
Üst