Patates Dolması Tarifi Kolay Yapımı(DENENMİŞ)

Yeteneklieller

Administrator
Yönetici
Patates Dolması Tarifi Kolay Yapımı(DENENMİŞ) Malzemeler:
250 gr kıyma
4 adet iri boy patates
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
5-6 dal maydanoz
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam karabiber
1 tutam kekik
1 tutam pul biber
Yeterince tuz
Patates Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? Patatesleri iyice yıkayın ve suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.Soğanı soyup rendeleyin.Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın.Tavada yağı kızdırın ve soğanları kavurmaya başlayın.Soğanlara kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.Daha sonra domatesleri, tuz ve baharatlarını ekleyip 5 dakika daha pişirin.Ocaktan aldıktan sonra içine maydanozları ilave edip karıştırın.
Haşlanan patatesleri ikiye kesin ve içlerini fazla derine inmeden oyun.Hazırladığınız harcı patateslerin içlerine bölüştürüp yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Salçayı 1 bardak suda eritin ve patateslerin üzerinde gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!
 
Üst