Beurre Blanc Soslu Somon Tarifi Beurre Blanc Soslu Tarif

Yeteneklieller

Administrator
Yönetici
Beurre Blanc Soslu Somon Tarifi Beurre Blanc Soslu Tarif için Malzemeler:
150 gr somon balığı
250 gr haşlanmış patates
100 gr brokoli
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeterince karabiber
Yeterince tuz
Sosu için:
75 gr arpacık soğan
120 gr beyaz şarap
120 gr beyaz şarap sirkesi
500 gr tereyağı
Beurre Blanc Soslu Somon Tarifi Nasıl Yapılır? Somona tuz ve karabiber ekleyip brokolilerle birlikte kaynayan suda 5-10 dakika kadar pişirin.Daha sonra brokoliyi haşlanmış patates ile birlikte çok az zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiberini de ekleyin.Sos için bir tavada beyaz şarap sirkesi ve beyaz şarabı arpacık soğan ile kaynatın. Suyunu çekince ocaktan alın ve içine tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.Somonu servis tabağına alın, yanına brokoli ve patates ekleyin. Hazır olan sosu somon üzerinde gezdirip servis yapın. Afiyet olsun!
 
Üst