Kolay Risotto Tarifi Yapımı

Yeteneklieller

Administrator
Yönetici
Kolay Risotto Tarifi Yapımı sizlerle.
MALZEMELER

Yarım kilo özel risotto pirinci
2 adet tavuk bulyon
1 adet kereviz sapı
1 orta boy kuru soğan
Zeytinyağı
400 gr somon balığı ya da isteğe bağlı olarak herhangi bir kılçıksız balık
Yarım su bardağı beyaz şarap

RISOTTO NASIL YAPILIR?
İçine 2 adet tavuk bulyon atılan 1 litre su kaynatılır. 1 kereviz sapı ve soğan ince ince kıyılır, zeytinyağıyla kenarı yüksek pilav tenceresinde kavrularak yumuşatılır.
Ardından pirinç eklenir. Pirinç saydam bir renk alıncaya kadar iyice karıştırılır. Bu işlemin ardından bulyon ve şarap azar azar eklenir. Her defasında bir kepçe kadar dökülür
Somon ince ince doğanır .Suyun 2/3 si kullanıldıktan sonra doğranmış balık pirincin içine atılır. Geri kalan su da eklenerek risotto karıştırılır. Suyu az gelirse sıcak su eklenebilir. Kıvamı ne sulu ne de kuru olmalıdır. Servis için risotto tabağa alındıktan sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir ve limon sıkılır. Afiyet olsun
 
Üst