Çikolatalı Çilekli Güllaç Tarifi Yapımı

Yeteneklieller

Administrator
Yönetici
Çikolatalı Çilekli Güllaç Tarifi Yapımı Malzemeler:
8 tane güllaç yaprağı
6 su bardağı süt
1 buçuk su bardağı şeker
100 gr sütlü çikolata
2 buçuk kaşık kakao
Çilek
Damla çikolata

Çikolatalı Çilekli Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırın tepsisi veya tart kalıbında güllaçları ıslatın ve yumuşatıp başka bir kalıba alın.Tencerede şeker ve kakaoyu karıştırın.İçine 3 su bardağı sütü ekleyin, karıştırın.Kaynayınca altını kapatıp çikolataları ekleyin ve karıştırın.Çikolata içinde eriyince sütün kalan kısmını da ekleyin.İlk güllaç yaprağını büyük bir kaba alın.Üzerine 1 kepçe sostan gezdirin ve yumuşayınca hemen tart kalıbına alın. Tart kalıbına koyunca birazcık sostan yine gezdirin üzerine.Tüm katlar için aynı işlemi yapın, her güllaç yaprağında bir çilek ve damla çikolata koyun.En üst katı yaptıktan sonra kalan sosunuzu tepesine dökün, büyük tepsinizde sostan kaldıysa onu da dökün ve yaklaşık 2 saat oda sıcaklığında bekletin.Buzdolabında soğutarak servis yapın.Afiyet olsun!
 
Üst